SchrijversVeilig

Donderdag 28 november 2024: SchrijversVeilig

Voorkomen is beter dan genezen... Helaas zien we veel online-aanvallen op schrijvers. Hoe ga jedaarmee om als uitgever, manager en redacteur? In deze workshop hebben we het vooral overpreventie. Maar mocht er toch een aanval komen, hoe reageer je dan? Stap voor stap nemen we je mee in het proces van crisismanagement: voorkomen, reageren en herstellen na een aanval. Aan de hand van een scenario ga je zelf in groepsverband nadenken over hoe je het beste kunt reageren.

Na deze workshop:

  • kun je een auteur adviseren in preventieve maatregelen;

  • weet je hoe je moet reageren en welke stappen je kunt zetten, als een auteur wordt aangevallen;

  • kun je een auteur na afloop ondersteunen bij het herstel van een mogelijk traumatische ervaring.

Ter info: op 3 juni jl. is het Meldpunt SchrijversVeilig gelanceerd, met als doel de positie van schrijvers tegen dreiging en intimidatie te versterken.

Download hier het programma (PDF).


Sprekers

Peter ter Velde

Projectleider PersVeilig / Veiligheidscoördinator NOS
PersVeilig

Peter ter Velde reisde als verslaggever van het NOS Journaal naar oorlogs- en crisisgebieden, zoals Israël, de Palestijnse gebieden, Irak, Libanon en Indonesië. Daarvoor was hij van 1996 tot 2001 correspondent in Israël (Radio 1 Journaal). Vanaf het begin van de Nederlandse missie in Uruzgan in 2006 heeft hij zich gespecialiseerd in Afghanistan, waar hij tot eind 2010 werkte. Hij schreef het boek ‘Kabul & Kamp Holland’ en maakte de documentaire ‘Fokking Hell!’. In 2015 werd Ter Velde veiligheidscoördinator van de NOS. Sinds 2019 is hij daarnaast projectleider van PersVeilig en sinds 2024 ook van SchrijversVeilig.


Programma

09:45

Inloop en registratie

10:00

Workshop door Peter ter Velde

Tussendoor zullen er korte pauzes zijn

12:25

Plenaire afsluiting

12:30

Einde programma