Trend Update: Gesprekstechnologie

Gesprekstechnologie

Het oefenen van gespreksvaardigheden, kan in een duo, in een team of met acteurs. Maar ook online met software voor gesprekssimulatie. Daarover gaat dit webinar: online gesprekstraining en scenario-based learning. Thema's die aan bod komen:

  • voor- en nadelen van interactieve online rollenspellen

  • wetenschappelijke bevindingen ten aanzien van het effect, gedrag en emoties

  • het verschil tussen conversational AI (chatbots) en gesprekssimulatie

Maar ook, wat kun je ermee en wat brengt de toekomst? Welke toepassingen kunnen we verwachten in interactieve online rollenspellen? Stap je straks af en toe in een andere realiteit waar je in gesprek gaat met bijvoorbeeld een historisch figuur? Beoordeelt een virtuele doktersassistent de ernst van je klachten? Wat kunnen je lezers, bezoekers, docenten, klanten of collega’s ermee?

Laat je inspireren en meld je direct aan.

Download hier het programma (PDF).

N.B. Wil je ook bijgepraat worden over andere belangrijke technologische ontwikkelingen in media- en uitgeefland? Klik hier voor het overzicht van Trend Updates.


Sprekers

Michiel Hulsbergen

Oprichter en CEO
DialogueTrainer

Michiel Hulsbergen, oprichter en CEO van DialogueTrainer, een scale-up leerplatform. Michiel ontwikkelt met zijn team software voor het trainen van soft skills. De toepassing werd bekroond met de CES Innovation Award en wordt ingezet bij klanten als Eneco, Samsung, TUI, universiteiten en hogescholen, maar ook in zorg- en overheidsinstellingen. Met een Master in psychologie en managementadvies kan Michiel bogen op meer dan 30 jaar expertise in gesprekstraining, waarvan de laatste 15 jaar via digitale simulaties. Zijn academische achtergrond, met verscheidene publicaties over emotionele intelligentie, conflicthantering en leren, legde de basis voor het ontstaan van DialogueTrainer vanuit de Universiteit Utrecht.


Programma

09:30

Trend Update

De presentatie van Michiel Hulsbergen.

09:30

Optioneel: Q&A

Heb je nog vragen? Blijf nog even online en stel ze aan onze expert.

10:00

Einde Trend Update

Je ontvangt achteraf toegang tot de filmopname en enkele goede artikelen, video’s of podcasts over het onderwerp.