Tech Update: Tekstrobots

Tekstrobots

Amper een maand na zijn introductie was tekstrobot ADAM de auteur met de meeste artikelen op RTLNieuws.nl op zijn naam. En ADAM is niet alleen. Ook andere mediabedrijven in binnen- en buitenland experimenteren volop met de mogelijkheden voor geautomatiseerde nieuwsberichten. 

Je krijgt in deze online bijeenkomst antwoord op vragen als: Wat zijn tekstrobots en hoe ontwikkelt dit fenomeen zich in de toekomst? Welke kansen bieden tekstrobots in content creatie? En wat is de impact van deze technologie op de media- en uitgeefbranche?

Wil je ook worden bijgepraat over andere belangrijke technologische ontwikkelingen in media- en uitgeefland? Neem een voordelig abonnement op Tech Updates.

Het programma

Download programma Tekstrobots 29 nov


Sprekers

Jasper Bunskoek

Datajournalist RTL Nieuws
RTL

Jasper Bunskoek is datajournalist op de onderzoeksredactie van RTL Nieuws en speurt daar naar trends en nieuwswaardige ontwikkelingen in grote datasets. Hij heeft met zijn data-onderzoeken vier nominaties voor De Tegel, de jaarprijzen voor de journalistiek, op zijn naam. Bunskoek is één van de bedenkers en ontwikkelaars van tekstrobot ADAM, waarvoor hij naast een Tegelnominatie ook een nominatie voor de Sigma Awards, een prijs voor de beste datajournalistiek wereldwijd, in de wacht sleepte.


Programma

09:00

Tech Update

In een handomdraai grote datasets omzetten in artikelen op maat voor elke woonplaats, basisschool of gemeente in Nederland. Datajournalist Jasper Bunskoek praat je bij over het nut van een tekstrobot en de soms lastige keuzes die gemaakt moeten worden. Hij vertelt over de totstandkoming van ADAM, maar ook over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot tekstrobots. Uiteraard aan de hand van een aantal voorbeelden.

09:30

Optioneel: Q&A

Heb je nog vragen? Blijf nog even online en stel ze aan onze expert.

10:00

Einde Tech Update

Je ontvangt achteraf toegang tot de filmopname en Jasper’s selectie van beste artikelen, video’s of podcasts over het onderwerp.