Tech Update: Algoritmes en impact van nepnieuws

Algoritmes en impact van nepnieuws

Fake news is niet meer weg te denken. Maar desinformatie is een veel complexer probleem dan nepnieuws. Desinformatie wordt als wapen gebruikt om mensen in de war te brengen en te verdelen. Nepnieuws en desinformatie hebben grote impact in onze maatschappij en ons dagelijkse leven. Wat is de invloed op ons als burger? Wat is de impact op media en uitgeversbranche? Wat zijn oplossingen om ermee om te gaan?

Wil je ook worden bijgepraat over andere belangrijke technologische ontwikkelingen in media- en uitgeefland? Neem een voordelig abonnement op Tech Updates.

Het programma

Download programma Algoritmes en impact van nepnieuws 10 jan


Sprekers

Tim Verheyden

Journalist
VRT NWS

Tim Verheyden is auteur van het boek ‘Het had waar kunnen zijn - Op zoek naar de impact van desinformatie en fake news’ en journalist bij het Vlaamse VRT NWS. Hij is tevens reportagemaker bij Pano en Canvas en maakte de driedelige reeks ‘Facebook & Ik’ en 'Privacy & Ik'. Voor Canvas werkt hij nu aan een reeks over desinformatie en fake news. Voor Pano maakte Tim onder meer de spraakmakende reportage over Schild & Vrienden. Voor VRT NWS ontdekte hij in 2019 ook dat de Google Home meeluistert naar wat we zeggen. De reportage leidde wereldwijd tot de aanpassing van de privacy voorwaarden van Google.


Programma

09:00

Tech Update

Tim volgt de invloed en impact van sociale media en technologie op ons en onze maatschappij. Hij duidt en analyseert deze voor jou als media- en uitgeefprofessional. 

09:30

Optioneel: Q&A

Heb je nog vragen? Blijf nog even online en stel ze aan onze expert.

10:00

Einde Tech Update

Je ontvangt achteraf toegang tot de filmopname en Jasper’s selectie van beste artikelen, video’s of podcasts over het onderwerp.