Trend Update: Livestreams en interactieve video

Livestreams en interactieve video

Hoe kun je als media- en uitgeefprofessional eenvoudig waarde creëren met live interactieve producties? Welke kansen biedt live interactieve video om eigen business doelstellingen (of die van je klant) te realiseren? Denk bijvoorbeeld aan:

  • live interactieve video en gamification kan leren leuker maken

  • aantrekkelijke vorm van storytelling voor een merk 

  • succesvolle live e-commerce kanalen.

Het voorbereiden en uitvoeren van dit soort producties is eenvoudiger en voordeliger dan enkele jaren geleden. In deze sessie laat de spreker zien hoe je aan de slag kunt met content en live interactieve video.

N.B. Wil je ook bijgepraat worden over andere belangrijke technologische ontwikkelingen in media- en uitgeefland? Klik hier voor het overzicht van Trend Updates.

Download hier het programma (PDF).


Sprekers

Frank van Oirschot

Oprichter
Livery Interactive Video Cloud

Frank van Oirschot is oprichter van Livery Interactive Video Cloud, onderdeel van Ex Machina Group. Vanuit zijn passie om technologie te gebruiken voor innovatieve nieuwe producten was Frank (mede-)oprichter van meer dan tien bedrijven, waaronder internetbureau NetlinQ. De eerste opdracht voor de inzet van interactie was voor Amstel bier. In 1998 maakte hij met zijn team een multiplayer quiz voor de fameuze 'drie vrienden'-campagne. 25 Jaar, honderden projecten en honderden miljoenen interactieve gebruikerssessies later, is het resultaat een krachtig makkelijk te gebruiken platform voor interactieve live producties. 


Programma

09:00

Trend Update

Live vanuit de studio op het Amsterdamse NDSM terrein zal Frank een aantal voorbeelden van interactieve video laten zien. Hij zal dit doen in de vorm van een interactieve gamified sessie. In de sessie zal ingegaan worden op toepassingen voor entertainment, leren, branding en e-commerce. NB anders dan bij andere Trend Updates, kun je als deelnemer ook tijdens dit half uur reageren en vragen stellen.

09:30

Optioneel: Q&A

Heb je nog vragen? Blijf nog even online en stel ze aan onze expert.

10:00

Einde Trend Update

Je ontvangt achteraf toegang tot de filmopname en enkele goede artikelen, video’s of podcasts over het onderwerp.