Cyberweerbaarheid

Donderdag 24 november 2022: Kennissessie - Cyberweerbaarheid

In deze praktische kennissessie kom je te weten hoe belangrijk het is om onze waardevolle data te beschermen. Wat zijn onze kwetsbaarheden en hoe hebben de huidige ontwikkelingen daar invloed op? Hoe pakken we deze uitdaging aan? En hoe wapenen we ons bedrijf tegen de potentiële schade of boetes vanwege wet- en regelgeving? Volg deze kennissessie om hier grip op te krijgen.

Je krijgt inzicht in de huidige dreigingen en cyberrisico’s vertaald naar praktische voorbeelden. Op basis van het Cyberkompas voor ondernemend Nederland verkennen we welke belemmeringen of doorbraken een rol kunnen spelen voor jouw bedrijf. Het Cyberkompas kent verschillende thema’s waarvan we er een paar zullen behandelen, gericht op de praktijk van het media- en uitgeefbedrijf.

Na deze sessie: 

  • ben je je bewust van cyberweerbaarheid en daarmee een grotere alertheid op veilig gedrag en het vermijden van kwetsbaarheden; 

  • heb je meer kennis over cyberweerbaarheid; 

  • kun je de eerste stappen zetten om minder kwetsbaar te zijn;

  • weet je voor jouw bedrijf welke risico’s je loopt als gevolg van niet toegepaste wet- en regelgeving.


Download het programma


Sprekers

Evert van Zanten

Managing Partner
NNextSecure

Evert is als management professional al vele jaren actief met (internationale) projecten op het gebied van Business - ICT Alignement en Cyber Security & Privacy. Dit doet hij vanuit de rol van programmamanager, adviseur en trainer. Zijn huidige activiteiten omvatten het programma management van een groot IAM programma, kernadviseur bij de Cyber Security Alliantie, adviseur bij de Online Trust Coalitie en bestuurslid bij het Platform voor Informatie beveiliging. Regelmatig geeft hij workshops voor ondernemend Nederland om hen te helpen meer bewust te zijn van het belang van Informatiebeveiliging en Privacy en om hun praktische handvatten te geven hier zelf stappen in te zetten.


Programma

13:00

Inloop en registratie

13:25

Welkom door programmamanager Wendy Woelders

13:30

Kennissessie door Evert van Zanten, inclusief pauze

Inleiding Cyber Security
Relevante praktijkvoorbeelden 
Het Cyberkompas voor ondernemend Nederland
Pauze
Selectie thema’s
Interactieve sessie:
- Helder krijgen van mogelijke versnellers en vertragers die relevant zijn voor de geselecteerde thema’s
- Definiëren kans en impact voor jouw bedrijf 
Recap en afsluiting sessie

16:30

Napraten met een hapje en een drankje