Trend Update: ChatGPT

ChatGPT

Miljoenen mensen in de ban van slimste tekstrobot ooit: ‘Ongelooflijk verbaasd over wat kan’. Zo kopte het AD in januari 2023. De recente lancering van ChatGPT - een chatbot met kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door OpenAI - heeft grote impact op o.a. onderwijs, bedrijfsleven en maatschappij. Google kondigde zelfs aan alle pijlen te richten op AI-technologie. Kortom, hoogste tijd om te luisteren naar een update over de (on)mogelijkheden van ChatGPT en andere taalmodellen.

N.B. Wil je ook bijgepraat worden over andere belangrijke trends en ontwikkelingen in media- en uitgeefland? Klik hier voor een overzicht van Trend Updates en neem een abonnement.

Download hier de PDF van het programma.


Sprekers

Barend Last

Schrijver, spreker, docent en onderwijsadviseur
Barendlast.com

Voormalig leraar en schoolleider in het basisonderwijs, nu werkzaam als docent, ontwikkelaar, trainer en onderwijskundig specialist binnen het mbo, hbo en wo. Barend is gespecialiseerd in onderwijsontwerp en -innovatie in combinatie met ICT en werkt(e) o.a. als onderwijsadviseur bij SURF en als blended learning specialist bij de Universiteit van Maastricht. Daarnaast is Barend auteur van diverse (kinder)boeken, waaronder 'Blended learning in onderwijsontwerp'.


Programma

09:00

Tech Update

Er zijn eindeloos veel toepassingen met ChatGPT te bedenken die het leven van marketeers, contentmakers, auteurs en docenten makkelijker kunnen maken. Met in potentie minder werkdruk, hogere productiviteit en zo meer tijd voor andere dingen. Tegelijkertijd raakt het voor sommigen ook een pijnpunt. Barend Last vertelt over de mogelijkheden en risico's van ChatGPT.

09:30

Optioneel: Q&A

Heb je nog vragen? Blijf nog even online en stel ze aan onze expert.

10:00

Einde Tech Update

Je ontvangt achteraf toegang tot de filmopname en enkele goede artikelen, video’s of podcasts over het onderwerp.