4e aanvraagronde STAP-budget

Op donderdag 1 september 2022 om 10.00 uur kan het STAP-budget (t/m 31 oktober 2022) weer worden aangevraagd. STAP (Stimulering ArbeidsmarktPositie) is één van de subsidieregelingen van de overheid om werknemers en werkzoekenden te stimuleren te blijven leren.

Het ministerie van SZW heeft de website hoewerktnederland.nl ontwikkeld waarmee bedrijven hun medewerkers goed en tijdig kunnen informeren over de subsidieregelingen om een opleiding of cursus te volgen. Het STAP-budget is populair: tijdens de eerste ronde (maart/april) vroegen ruim 35.000 mensen subsidie aan. Voor het 2 e tijdvak hebben ruim 45.000 mensen een aanvraag ingediend. Ook het budget voor de derde ronde (juli/augustus) is vergeven. Dus wees er op tijd bij!!

Als het STAP-budget wordt aangevraagd dan moet de opleiding/cursus starten vanaf 4 weken na het aanvraagmoment (na 29 september 2022) tot uiterlijk 3 maanden na sluiting van het aanvraagtijdvak (uiterlijk 31 januari 2023). De aanvraag voor het STAP-budget gaat via het STAP-portaal: https://www.stapuwv.nl/login Voor de aanvraag dient de medewerker eerst te beschikken over een DigiD en het STAP-aanmeldbewijs van de opleider. Dit bestand moet worden geüpload bij de aanvraag. De erkende opleiders zijn te vinden via: https://www.stapuwv.nl/p/scholings-register?29-1.-components-1-component-agePopup-ageForm